Russische tol betalen met DKV

Russische tol betalen met DKV

DKV Euro Service is eerste West-Europese provider om Russische “PLATON“ kilometerheffing af te rekenen

Dinsdag 24 november 2015 — Sinds 15 november 2015 geldt op snelwegen in de hele Russische Federatie een kilometerheffing voor trucks vanaf 12 ton maximum toegestaan gewicht. Het wegennet omvat in totaal 50.774 km en het toltarief is 1,53 roebel (RUB; ca. 2 eurocent) per kilometer. DKV Euro Service is de eerste West-Europese mobility service provider die het afrekenen van de Russische kilometerheffing op vrachtverkeer in zijn dienstenpakket heeft opgenomen. 

In geval van niet-Russische voertuigen moet de kilometerheffing in eerste instantie worden afgerekend door ter plekke een tolticket te kopen voor het af te leggen traject. Toltickets kunnen worden afgerekend met de DKV CARD en zijn verkrijgbaar in de betreffende customer centers (http://platon.ru/en/about/service_centre/), bij self service terminals of via de mobiele app of website van de tolexploitant. Het is niet nodig om hiervoor eerst online bij de tolexploitant te registreren.

Hoewel satelliet-gestuurde on board units voor het soepel afrekenen van de tol momenteel nog exclusief aan Russische vervoerders worden verstrekt, is het de bedoeling dat deze in een later stadium ook voor niet-Russische transportbedrijven beschikbaar komen. Voor gebruik van de box is het wel nodig om eerst online bij de tolexploitant te registreren. 

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA