Slimme satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks uitgebreid met Wi-Fi®, spraakbesturing en routevoorspelling

Slimme satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks uitgebreid met Wi-Fi®, spraakbesturing en routevoorspelling

Gebruikers kunnen kaarten, verkeersinformatie en flitsermeldingen automatisch en kosteloos updaten

Donderdag 1 september 2016 — De satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks zijn de meest geavanceerde oplossingen van TomTom (TOM2) tot dusver. Dankzij ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit vinden alle updates automatisch plaats, zodat er geen bekabeling of computers meer nodig zijn. De uiterst accurate real-time verkeersinformatie en Lifetime Services van TomTom vormen een gratis bonus. De nieuwe TomTom GO-systemen bieden zelfs ondersteuning voor spraakherkenning. De integratie met geavanceerde platforms voor kunstmatige intelligentie zoals SIRI draagt bij aan nauwkeurige reacties.

De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks kunnen ontvangen SMS-berichten voorlezen, bieden de mogelijkheid van handsfree bellen en zijn compatibel met personal assistants zoals Siri van Apple, Google Now™ en Cortana® van Microsoft. Gebruikers kunnen een zoekopdracht inspreken en de TomTom Go binnengekomen berichten laten voorlezen of gesprekken laten aannemen op basis van spraakbesturing. De kunstmatige intelligentie houdt daar echter niet mee op.

De nieuwe navigatiesystemen zijn in staat om het gedrag van chauffeurs aan te leren. Ze kunnen op die manier bestemmingen[1] voorspellen, zodat de gebruiker simpelweg in de auto kan stappen en wegrijden. Tijdens de dagelijkse rit naar het werk vindt alles automatisch plaats vanaf het moment dat de contactsleutel wordt omgedraaid, met inbegrip van het omzeilen van druk verkeer. Als de gebruiker dan toch een verkeersopstopping of flitser nadert, zal de TomTom GO een geluidswaarschuwing afgeven, zodat de gebruiker op tijd vaart kan minderen.

Corinne Vigreux, medeoprichter en directeur van TomTom Consumer: "De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks geven blijk van ons streven om uiterst eenvoudige technologie af te leveren waarvan iedereen gebruik kan maken en profiteren. Dit uit zich in draadloze updates, smartphone-integratie, het voorspellen van bestemmingen en zelfs de beschikbaarheid van Lifetime Services. Al deze zaken hebben tot doel een einde te maken aan de pijnpunten die gepaard gaan met autorijden. Dit stelt automobilisten overal ter wereld in staat om zich te ontspannen en te genieten van de reis die voor hen ligt.”

Functies die gebruikmaken van de nieuwe ingebouwde Wi-Fi-functie omvatten levenslange toegang tot verkeersinformatie, kaarten en flitsermeldingen van TomTom.

De TomTom GO-apparaten zijn verkrijgbaar in vier versies met een hedendaags ontwerp en razendsnelle quad core processors. De TomTom GO 5200 en 6200 zijn gericht op het hogere segment en zijn verkrijgbaar met een schermformaat van respectievelijk 5 inch en 6 inch. Beide modellen zijn voorzien van SIM-kaarten ter ondersteuning van live updates. De instapmodellen TomTom GO 520 en 620 zijn eveneens in twee schermformaten verkrijgbaar en dienen met een smartphone te worden verbonden voor live meldingen voor onder meer verkeersopstoppingen en flitsers.

De nieuwe satellietnavigatiesystemen uit de TomTom GO-reeks zijn vanaf oktober beschikbaar via een selectief aantal winkelketens en de website van TomTom.

Prijzen:
229,95€ voor de GO 520
279,95€ voor de GO 620
329,95€ voor de GO 5200
379,95€ voor de GO 6200

[1] De functie voor het voorspellen van bestemmingen leert na verloop van tijd de voorkeuren van de chauffeur, regelmatig gereden routes enzovoort aan.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA