Sophos stelt nieuwe SafeGuard Enterprise 8 voor op InfoSecurity

Sophos stelt nieuwe SafeGuard Enterprise 8 voor op InfoSecurity

Sophos reeds voor 9e maal present op dé Belgische vakbeurs rond IT-security

Vrijdag 10 juni 2016 — Ook dit jaar neemt Sophos deel aan de Belgische vakbeurs op vlak van IT-security voor IT-managers en IT-professionals. Op 15 en 16 juni is Sophos terug te vinden op een heuse eilandstand in Paleis 3 van Brussels Expo. Sophos stelt er dit jaar de nieuwe SafeGuard Enterprise 8 voor. Zowel op woensdag als donderdag houden Sophos-experts er sessies over databeveiliging/encryptie en gaan ze dieper in op de nieuwe Europese regelgeving daaromtrent.

SafeGuard Enterprise 8 (SGN 8)
Peter Magez, Country Director Sophos Belux: “Tijdens InfoSecurity komt Sophos met SafeGuard Enterprise 8 (SGN 8). Deze nieuwe software houdt in dat Sophos een oplossing heeft ontwikkeld om alle bestanden (Word, Excell, PowerPoint, etc.) te versleutelen, zodra men op ‘bewaren’ drukt. Bovendien kan men gemakkelijk de versleutelde bestanden delen met externen, ook zij die niet over onze software beschikken. Het enige dat ze nodig hebben, is een wachtwoord om het bestand te openen”.

Sophos SafeGuard draait op de achtergrond zodat gebruikers er absoluut niks van merken. Dit is volledig volgens het principe van Apple en Android. Gebruikers denken wel eens foutief dat encryptie complex is, geheugen en performantie vreet en het zich enkel beperkt tot gebruikers van een bepaalde soort software. Niets is minder waar! Met SGN 8 merken gebruikers het niet eens en de software heeft 0.01% impact op de systemen. Daarnaast is het overal te gebruiken en kunnen versleutelde bestanden ook worden gedeeld met mensen die de Sophos software niet gebruiken, dankzij een HTML5 wrapper.

Sophos Central en Next-Gen Security
Naast SafeGuard Enterprise 8 zet Sophos twee andere oplossingen in de kijker: de nieuwe Cloud beveiligingsoplossing, Sophos Central, en de vernieuwde endpoint beveiliging, Sophos Next-Gen Security. Peter Magez: “De Next-Gen security strategie van Sophos beslaat een hele hoop nieuwe functies die de fundering leggen voor de “synchronized security” visie van Sophos. Het zijn beveiligingsoplossingen die elkaar volledig aanvullen en met elkaar communiceren. Met als doel om het de gebruiker makkelijker maken en de hacker vele malen moeilijker”.

Paul Ducklin presenteert over geschiedenis en trends van ransomware
Op woensdag 15 juni, van 14 tot 14u45, presenteert Paul Ducklin ‘To pay or not to pay? The current state of ransomware’. Paul is Sophos’ senior technologiespecialist en gespecialiseerd in ransomware. Tijdens zijn infosessie vertelt hij over de geschiedenis van ransomware en toont hij de laatste trends. Hij laat ook weten hoe bedrijven zich kunnen wapenen tegen cybercriminelen. Geïnteresseerden zijn welkom in seminariezaal 3 van Brussels Expo.

Het is mogelijk om aan de hand van persinterviews achteraf nog dieper in te gaan op het onderwerp.

Noot voor de redactie: enkele voorbeelden van voordelen van de Sophos Next-Gen security oplossingen:

  • Een centraal managementplatform - van hieruit wordt de ganse security infrastructuur eenvoudig beheerd. Van de endpoints (mobile devices & servers) tot de firewalls en email en/of web-applicaties.
  • Gedragsanalyse – dit is waar we heen gaan op security gebied. In plaats van nog te kijken naar de code, wordt er nu gekeken naar het gedrag van gebruikers en malware. Verdacht gedrag zal worden herkend en geblokkeerd waardoor nog sneller en effectiever met geavanceerde malware wordt omgegaan. Root cause analytics is daar een voorbeeld van (waar is een malware gestart, wat heeft het allemaal gedaan en welke processen waren er allemaal bij betrokken).
  • Synchronized security met de hulp van security heartbeat, de oplossing waar Sophos voorloper in is. Deze functie stelt endpoints in staat te “praten” met de firewalls om zo verdachte gedragingen binnen enkele seconden te detecteren.
  • CryptoGuard – de oplossing tegen ransomware. 

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA