Sport na kanker: 12 lotgenoten en hun buddy’s over de eindmeet van de Zwintriathlon

Sport na kanker: 12 lotgenoten en hun buddy’s over de eindmeet van de Zwintriathlon

Persuitnodiging voor 5 december in Kinepolis Brussel

Vrijdag 25 november 2016 — Bewegen speelt een belangrijke rol in het herstel na een kankerbehandeling. Maar hoe pak je als lotgenoot een sportieve uitdaging van formaat – een kwarttriatlon – aan? En welke rol spelen een buddy en de groep daarin? Deze vragen vormden het uitgangspunt van Tria-GO!, een boeiend sport- en onderzoeksproject van UZA, Think-Pink en AZ Monica waarin lotgenoten en zorgverleners samen hun sportieve grenzen verlegden. 

Want 9 maanden lang trainden 12 lotgenoten en hun buddy’s voor de Zwintriathlon: 1.000 m zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen. Onder hen verschillende artsen en zorgverleners van UZA en AZ Monica. Ook UZA-professoren Marc Peeters (diensthoofd oncologie) en professor Gaëtane Stassijns (waarnemend diensthoofd fysische geneeskunde en revalidatie) trainden met hen mee, onder deskundige begeleiding van UZA-sportfysioloog Rudi Frankinouille.

En met succes: alle deelnemers haalden de meet van de Zwintriathlon. Hun wedervaren vormt de basis voor het onderzoeksproject Tria-GO! en werd op de voet gevolgd door een filmploeg. Ontdek met eigen ogen hoe de 26 deelnemers dit huzarenstukje tot een goed einde brachten op 5 december om 18 u. in Kinepolis Brussel. Nadien volgt een korte toelichting door dhr. Rudi Frankinouille en prof. dr. Marc Peeters, en hebt u de kans om met deelnemers te praten.

Bent u hierbij graag aanwezig? Schrijf in via joke.carlier@think-pink.be voor 28 november 2016.