TC Athena knalt op 50-jarig jubileum

TC Athena knalt op 50-jarig jubileum

Op zaterdag 27 mei vierde TC Athena haar 50-jarig jubileum met een prestigieus Gymgala in de Topsporthal te Gent. Tijdens een 3 uur durende show stonden exact 26 acts op het programma, uitgevoerd door 300 turnsters. Maar liefst 840 mensen waren getuige van dit prachtspektakel. Naast de eigen gymnasten zag het publiek ook enkele externe kanjers, zoals TNT-Crew (bekend van Belgium’s Got Talent) en Kaat Dumarey (Europese topper) aan het werk. 

Voorzitter Kris Laureys van TC Athena vzw: “2017 is ongetwijfeld een feestjaar voor onze club en het Gymgala op 27 mei is daarvan de kers op de taart. Ik dank nogmaals alle participanten, voor en achter de schermen, voor hun eindeloze inzet om er zo’n groots en uniek spektakel van te maken.”

Concept
Tijdens het Gymgala stond alles in het teken van het 50-jarig jubileum van de turnclub. Alle groepen (van kleuters tot volwassenen) brachten dan ook een nummer uit de rijke geschiedenis van de club. Met andere woorden: elk nummer was gelinkt aan een demo-oefening die Athena de voorbije 50 jaar heeft gebracht. Herkenbare stukken en muziek luisterden de verschillende oefeningen op zodat alles mooi in het plaatje van het 50-jarig bestaan paste.

Een greep uit het programma
De A-gymnasten behaalden de voorbije maanden schitterende resultaten op nationale en internationale competities, met als absoluut hoogtepunt twee gouden en een zilveren medaille op het Belgisch Kampioenschap Acro Gym midden mei. Omdat die kampioenschappen dikwijls in het buitenland plaatsvinden, brachten ze speciaal voor het thuispubliek nogmaals hun bekroonde, individuele oefening.

Vlak voor de pauze werd het publiek getrakteerd op ‘West Side Story’, een remake van een van Athena’s buitengewone succesnummers. Bijzonder hierbij is dat 33 gymnasten van toen, onder begeleiding van de toenmalige trainster Arlette Dekens, het nummer opnieuw hebben gebracht. De dames doken speciaal hiervoor terug de turnzaal in om de choreo op te frissen en hard te trainen zodat ze na 25 jaar opnieuw het beste van zichzelf kunnen geven. Volledig in de stijl van toen, heeft men ervoor gekozen om de originele kledij zo veel mogelijk te behouden.

Een andere blikvanger was het optreden van Kaat Dumarey, een pertinente topper in de Belgische turnwereld. Na de pauze bracht Kaat een handbalancing oefening. Kaat Dumarey, gymnaste topsport en ook trainster in onze club, behaalde met haar acro-trio brons op het wereldkampioenschap en 3 x goud op de Europese Spelen in 2015. Kaat start in begin juni een trainingskamp bij Cirque Du Soleil.

Naar het einde van de show toe, bracht Demo A hun huidige demo-oefening 'What room does fear have'. Deze choreo is gebaseerd op de aanslagen en de angst die daarmee hand in hand gaat. Het resultaat is een meeslepend nummer dat vorige week nog brons won in de Best Shows Finale van de Gymfed.

Vlak voor het grandioze slotnummer met alle deelnemers, is er nog de spectaculaire trampoline act van TNT-Crew, bekend van Belgium's Got Talent.

Praktisch
Het evenement vond plaats op zaterdag 27 mei, vanaf 19 uur.
Place to be: de Topsporthal in Gent, Zuiderlaan 14 te 9000 Gent.
In totaal gingen 840 tickets de deur uit. 

Over Square Egg BVBA

What Square Egg stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi