TC Athena viert 50-jarig jubileum met groots Gymgala

TC Athena viert 50-jarig jubileum met groots Gymgala

Op zaterdag 27 mei viert TC Athena haar 50-jarig jubileum met een prestigieus Gymgala in de Topsporthal te Gent. Tijdens een 3 uur durend spektakel staan niet minder dan 25 acts op het programma, uitgevoerd door 300 turnsters. Naast de eigen gymnasten ziet het publiek ook enkele externe kanjers, zoals TNT-Crew (bekend van Belgium’s Got Talent) en Kaat Dumarey & Noémie Lammertyn (beiden Europese toppers) aan het werk. De show begint om 19 uur en duurt tot 22 uur.

Voorzitter Kris Laureys van TC Athena vzw: “2017 is ongetwijfeld een feestjaar voor onze club en het Gymgala op 27 mei is daarvan de kers op de taart. Ik dank alvast alle participanten, voor en achter de schermen, voor hun eindeloze inzet om er zo’n groots en uniek spektakel van te maken.”

Concept
Tijdens het Gymgala staat alles in het teken van het 50-jarig jubileum van de turnclub. Alle groepen (van kleuters tot volwassenen) zullen dan ook een nummer brengen uit de rijke geschiedenis van de club. Met andere woorden: elk nummer is gelinkt aan een demo-oefening die Athena de voorbije 50 jaar heeft gebracht. Herkenbare stukken en muziek zullen de verschillende oefeningen opluisteren zodat alles mooi in het plaatje van het 50-jarig bestaan past.

Een greep uit het veelbelovende programma
De A-gymnasten behaalden de voorbije maanden schitterende resultaten op nationale en internationale competities. Omdat die kampioenschappen dikwijls in het buitenland plaatsvinden, brengen ze speciaal voor het thuispubliek nogmaals hun bekroonde, individuele oefening. Iets om naar uit te kijken dus!

Vlak voor de pauze wordt het publiek getrakteerd op ‘West Side Story’, een remake van een van Athena’s buitengewone succesnummers. Bijzonder hierbij is dat 33 gymnasten van toen, onder begeleiding van de toenmalige trainster Arlette Dekens, het nummer opnieuw zullen brengen. De dames doken speciaal hiervoor terug de turnzaal in om de choreo op te frissen en hard te trainen zodat ze na 25 jaar opnieuw het beste van zichzelf kunnen geven. Volledig in de stijl van toen, heeft men ervoor gekozen om de originele kledij zo veel mogelijk te behouden.

Een andere blikvanger is het optreden van Kaat Dumarey & Noémie Lammertyn, 2 pertinente toppers in de Belgische turnwereld. Na de pauze brengen zij een handbalancing oefening. Kaat Dumarey, gymnaste topsport en ook trainster in onze club, behaalde met haar acro-trio brons op het wereldkampioenschap en 3 x goud op de Europese Spelen in 2015. Kaat start in begin juni een trainingskamp bij Cirque Du Soleil. Noémie Lammertyn, gymnaste topsport die haar carrière in onze club begon, behaalde met haar acro-duo goud op de Europese Spelen en goud op het WK in China (2016). Zij werkt momenteel toe naar de World Games die dit jaar in juli plaatsvinden.

Naar het einde van de show toe, brengt Demo A hun huidige demo-oefening 'What room does fear have'. Deze choreo is gebaseerd op de aanslagen en de angst die daarmee hand in hand gaat. Het resultaat is een meeslepend nummer dat momenteel zelfs deelneemt aan het Demo A-circuit van de Gymfed.

Vlak voor het grandioze slotnummer met alle deelnemers, is er nog de spectaculaire trampoline act van TNT-Crew, bekend van Belgium's Got Talent.

Het volledige draaiboek van de show, op 4 individuele oefeningen na, is hier terug te vinden.

Praktisch
Het evenement vindt plaats op zaterdag 27 mei en vangt aan om 19 uur.
Place to be: de Topsporthal in Gent, Zuiderlaan 14 te 9000 Gent.

Ondertussen zijn reeds meer dan 800 tickets verkocht. Wie nog geen ticket in zijn/haar bezit heeft en er toch graag bij wil zijn, kan nog een ticket kopen voor aanvang van de show, van 17u30 tot 19 uur. De gold (35 euro) & silver (18 euro) tickets zijn allemaal de deur uit. Bronze tickets aan 12 euro zijn wel nog beschikbaar. Kinderen tot en met 5 jaar genieten gratis mee van het spektakel.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg BVBA

What Square Egg stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi