Think-Pink fietst tegen borstkanker met steun van Marianne Vos

Think-Pink fietst tegen borstkanker met steun van Marianne Vos

Grootste vrouwenfietsploeg van België - Officiële voorstelling op 24 maart om 14u in Centrum Ronde van Vlaanderen

Maandag 19 maart 2018 — Sinds 9 jaar organiseert de nationale borstkankercampagne Think-Pink fietsevenementen voor vrouwen in het kader van revalidatie voor lotgenoten (borstkankerpatiënten) en preventie. Nu schakelt Think-Pink een versnelling hoger. Op zaterdag 24 maart stellen de Think-Pink BikeSters zichzelf trots voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, samen met zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos. Zij heeft er nog een mooie verrassing in petto. De ambitie? De grootste fietsclub van het land worden en nóg meer vrouwen motiveren om samen te fietsen voor Think-Pink en de strijd tegen borstkanker.

Waarom die sportieve focus? Bewegen – en bij uitbreiding een gezonde levensstijl – is van levensbelang voor de preventie van borstkanker. Bovendien is het belangrijk voor het herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Daarom zet Think-Pink al jaren een uitgebreid beweegprogramma op poten. Deelneemsters zamelden de afgelopen jaren bovendien geld voor wetenschappelijk onderzoek om hun deelname aan een meerdaags fietsevenement extra kracht bij te zetten..

Kick-off onder de vleugels van wielericoon Marianne Vos

17 Bike Captains en nu al 123 actieve BikeSters stellen Bike for Think-Pink graag voor op 24 maart om 14 u. in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Dat doen ze samen met Marianne Vos en het Waowdeals Pro Cycling Team, die enthousiast hun schouders zetten onder dit initiatief. Daarna staat een gezamenlijke fietsrit van 40 km op het programma.

Exclusieve wielertrui van Marianne Vos

Marianne Vos zet haar engagement voor Think-Pink extra kracht bij met een wielertrui die ze zelf ontworpen heeft. De trui wordt wereldwijd verkocht ten voordele van Think-Pink en de strijd tegen borstkanker. Marianne Vos stelt de trui voor op 24 maart in Oudenaarde.

Meer info over Bike for Think-Pink en de regio’s waarin we actief zijn op think-pink.be/bikeforthinkpink of via info@bikeforthink-pink.be.