Think-Pink fietst tegen borstkanker met steun van Marianne Vos

Think-Pink fietst tegen borstkanker met steun van Marianne Vos

Grootste vrouwenfietsploeg van België

Vrouwen en fietsen: het lijkt geen alledaagse combinatie, maar ze werkt wonderwel. Dat bewijst Think-Pink al 9 jaar met haar Bike for Think-Pink evenementen in het kader van revalidatie voor lotgenoten en preventie. Tijd dus om een versnelling hoger te schakelen. Voortaan vind je Bike for Think-Pink in het hele land, dankzij de BikeSters. Op 24 maart stelden zij zichzelf trots voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen, samen met zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos, die een mooie verrassing in petto had. De ambitie? De grootste fietsclub van het land worden en nóg meer vrouwen motiveren om samen te fietsen voor Think-Pink en de strijd tegen borstkanker.

Waarom die sportieve focus? Bewegen – en bij uitbreiding een gezonde levensstijl – is van levensbelang voor de preventie van borstkanker. Bovendien is het belangrijk voor het herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Daarom zet Think-Pink al jaren een uitgebreid beweegprogramma op poten. Deelneemsters zamelden de afgelopen jaren bovendien geld voor onderzoek om hun deelname aan een meerdaags fietsevenement extra kracht bij te zetten.

Fietsen en genieten, zonder verplichtingen

Fietsen en genieten, zonder prestatiedruk of vastgeprikt moment: dat is een BikeSter op het lijf geschreven. Fietsliefhebsters gaan samen op pad in vrijblijvende fietsgroepen onder de vlag van Bike for Think-Pink. Want samen fietsen is leuker – en een pak motiverender.

In voorlopig al 16 regio’s vind je Bike Captains, die op vrijblijvende basis mooie routes in hun buurt uitstippelen voor nu al 123 actieve BikeSters. Mooi weer, een feestdag of vrije middag: 2 tot 4 keer per maand zorgt de Bike Captain voor een leuke fietsrit. Bike for Think-Pink staat dus nadrukkelijk niét voor snelheidsrecords of een vaste club die altijd afspreekt op dezelfde dag en een vaste afstand aan een stuk aflegt.

Aan het gratis BikeSter-concept zijn bovendien mooie pluspunten verbonden. Zo zorgt vzw Think-Pink onder meer voor een ongevallenverzekering, drinkfles en korting op de Think-Pinkfietskledij van Bioracer en andere leuke voordelen. Ook aan lotgenoten heeft Think-Pink gedacht. Zij kunnen genieten van een Ridley racefiets in bruikleen.

Kick-off onder de vleugels van wielericoon Marianne Vos

Dat Marianne Vos en het Waowdeals Pro Cycling Team enthousiast hun schouders zetten onder dit initiatief is geen toeval. De topwielrenster zet haar engagement voor Think-Pink extra kracht bij met een wielertrui die ze zelf ontworpen heeft. De trui wordt wereldwijd verkocht ten voordele van Think-Pink en de strijd tegen borstkanker.

Roze peloton in de Ronde van Vlaanderen

92 Think-Pinkfietsers – lotgenoten en buddy’s – verschijnen op zaterdag 31 maart 2018 aan de start van We Ride Flanders. Onder de vleugels van Johan Museeuw bereidden ze zich met de steun van Ridley, het Centrum Ronde van Vlaanderen, Grinta! en Neaforma voor op hun Ronde van Vlaanderen.

Fotograaf: Alex Vervaeck

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi