Think-Pink wandelt bij maanlicht in Bergen

Think-Pink wandelt bij maanlicht in Bergen

Zaterdag 4 juni 2016 — In de nacht van 20 op 21 augustus vindt de tweede editie van Walk to the Moon plaats in Bergen. Think-Pink organiseert er een nachtelijke wandeling waarbij elke deelnemer de keuze heeft tussen een wandeling van een halve maan (20 km) of een volle maan 50 km. De totale opbrengst van dit evenement gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België.

Moonwalkers

Walk to the Moon is een unieke wandeltocht bij maanlicht doorheen de stad Mons en de omliggende gemeenten. Zowel dames en heren zijn welkom, en starten aan de Grote Markt van Mons voor de 20 km om 20u en voor de 50 km om 21u. Er zijn verschillende checkpoints voorzien om de batterijen op te laden. Bij aankomst wacht elke wandelaar een deugddoende massage en ontbijt. Deelnemen is gratis, de wandelaars moeten zich wel engageren om minstens 250 euro geld in te zamelen voor Think-Pink.

SMART Fonds

 “Dankzij deze fondsen, de steun van onze hoofdpartners en de hulp van vele vrijwilligers kunnen we de totale opbrengst van dit evenement aan het SMART Fonds en lokale ziekenhuizen schenken. Hiermee steunen we innovatief wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België. Borstkanker blijft de belangrijkste vorm van kanker met jaarlijks meer dan 10.600 nieuwe gevallen. Gelukkig stijgen de genezingskansen, maar elke dag sterven in ons land nog steeds gemiddeld 7 vrouwen  aan deze ziekte. Door dergelijke evenementen kunnen we extra middelen inzamelen die meer dan noodzakelijk zijn” aldus Heidi Vansevenant. “ Bewegen is belangrijk en helpt borstkanker voorkomen. Door heel veel sportieve evenementen en uitdagingen te organiseren hopen we om meer mensen te laten bewegen. Deze sportieve uitdaging is dus niet alleen geld inzamelen. Het is een unieke belevenis voor de deelnemer en het helpt je voldoende te bewegen”.

Vorig jaar namen 100 wandelaars deel en zamelden zo meer dan 30.000 euro in. Think-Pink hoopt dit jaar op een verdubbeling. Inschrijven kan via think-pink.be (acties – walk). Meer informatie via info@walkforthink-pink.be en 0468 30 50 05.