Think-Pink wint de MEDIALAAN Fairtime Award

Think-Pink wint de MEDIALAAN Fairtime Award

Dinsdag 19 april 2016 — Think-Pink is dit jaar verkozen tot winnaar van de MEDIALAAN Fairtime Award. Deze creatieve wedstrijd maakt het mogelijk voor sociale en humanitaire organisaties om gratis airtime op tv en radio te winnen. Think-Pink slaagde er dankzij de steun van communicatiebureau Leo Burnett in om het beste radioscript én het beste tv-storyboard in te dienen. 

Wat maakt van Think-Pink de winnaar?

De jury koos Think-Pink uit maar liefst 46 goede doelen, die samen 40 tv-storyboards en 28 radioscripts instuurden. Think-Pink stak volgens de jury met kop en schouders boven de andere dossiers uit, met een bijzonder grappige en intelligente campagne die inzet op borstbewustzijn en het belang van het bevolkingsonderzoek.

Jurylid Jens Mortier: “Ik had nooit gedacht dat ik door een spot van Think-Pink persoonlijk aangesproken kon worden, maar het is absoluut een spot die blijft hangen!”

Juryvoorzitster Griet Byl: “Het was een moeilijke maar toch vastberaden beslissing om Think-Pink als enige winnaar te kiezen. De strategische insteek van de tv- en radiospot was zo ontzettend sterk dat het al van bij de start de favoriet was van bijna elk jurylid. Ook heeft Think-Pink voor haar creaties zowel bij radio als bij tv rekening gehouden met de sterkte van het medium. Kortom, het was gewoon het meest creatieve en effectieve concept.”

De radio- en televisiespot worden vanaf midden mei gelanceerd.