Think-Pink zoekt 100 dames voor sportieve uitdaging

Think-Pink zoekt 100 dames voor sportieve uitdaging

Donderdag 12 mei 2016 — Op 10 en 11 september 2016 organiseert Think-Pink een wandelmarathon. De derde editie van Walk for Think-Pink Limburg brengt  honderd dames aan de start die gedurende twee dagen 80 km stappen in het Nationaal Park Hoge Kempen en het domein Bokrijk. Op deze manier zamelen ze geld in voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.

Een uniek wandelevenement

“Walk for Think-Pink Limburg is een unieke wandeltocht doorheen het mooiste wat Limburg te bieden heeft. 80 kilometer verspreidt over twee dagen maakt het zwaar doch haalbaar mits de nodige voorbereidingen. Daarom is het belangrijk dat de deelnemers zich nu engageren zodat ze zich tijdig kunnen voorbereiden” aldus Heidi Vansevenant, voorzitter van vzw Think-Pink.  Honderd vrouwen wandelen op eigen tempo en op eigen kracht in duo samen met een vriendin, zus, collega, moeder of dochter.

SMART Fonds

De  deelnemende dames zamelen elk minstens 500 euro per persoon in om de strijd tegen borstkanker te steunen. “Dankzij deze fondsen, de steun van onze hoofdpartners en de hulp van vele vrijwilligers kunnen we de totale opbrengst van dit evenement aan het SMART Fonds schenken. Hiermee steunen we innovatief wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België. Borstkanker blijft de belangrijkste vorm van kanker met jaarlijks meer dan 10.600 nieuwe gevallen. Gelukkig stijgen de genezingskansen, maar elke dag sterven in ons land nog steeds gemiddeld 7 vrouwen  aan deze ziekte. Door dergelijke evenementen kunnen we extra middelen inzamelen die meer dan noodzakelijk zijn” aldus Heidi Vansevenant. “ Bewegen is belangrijk en helpt borstkanker voorkomen. Door heel veel sportieve evenementen en uitdagingen te organiseren hopen we om meer vrouwen te laten bewegen. Deze sportieve uitdaging is dus niet alleen geld inzamelen. Het is een unieke belevenis voor de deelnemer en het helpt je voldoende te bewegen”.

Inschrijven kan via think-pink.be (acties – walk). Meer informatie via info@walkforthink-pink.be en 0486 30 50 05

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.