Think-Pinkweekend in Antwerpen: Gezondheidsdag en Race for The Cure

Think-Pinkweekend in Antwerpen: Gezondheidsdag en Race for The Cure

Record ‘staarten knippen’ kan sneuvelen

Donderdag 15 september 2016 — De nationale borstkankercampagne Think-Pink wil vrouwen wijzen op het belang van een gezonde levensstijl en organiseert daarom op 24 september voor het eerst een Gezondheidsdag. Voor die gelegenheid verrijst in Antwerpen een heus gezondheidsdorp. En op 25 september kun je goede voornemens in daden omzetten tijdens de jaarlijkse Race for the Cure, wereldwijd het grootste loop- en wandelevenement in de strijd tegen borstkanker.

Op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken organiseert Think-Pink voor de achtste keer de Race for the Cure, een loop- en wandelevenement dat lotgenoten, familie en vrienden samenbrengt in de strijd tegen borstkanker. Naast Antwerpen organiseert Think-Pink elk jaar ook een editie van de Race for the Cure in Brussel en in Namen.

Grootste opkomst ooit verwacht

Dit jaar verwacht de vzw 6.000 deelnemers, waarvan 700 lotgenotes. Het evenement krijgt dit jaar voor het eerst een extra Gezondheidsdag. “Zo willen we vrouwen bewust maken van het belang van een goede gezondheid,” legt voorzitster Heidi Vansevenant uit.

Inschrijven voor de Race for the Cure kan nog tot 22 september via think-pink.be/raceforthecure. Op zondag ben je welkom vanaf 9 u. om je in te schrijven. Bij inschrijving vooraf betaal je € 12, waarbij T-shirt en goodiebag inbegrepen zijn. Op de dag van de Race betaal je € 15. Je kunt op zondag vanaf 12u ook deelnemen aan de brunch na de Race (€ 10).

Verschillende facetten van gezondheid centraal

In het Gezondheidsdorp van Think-Pink zetten op zaterdag drie zones elk een aspect van een goede gezondheid in de kijker.

  • In de Food Zone staat gezonde voeding centraal. Je kunt kookdemonstraties bijwonen en diëtisten geven antwoord op je specifieke vragen. Je leert er ook hoe je gezond inkopen doet.
  • De Sport Zone staat volledig in het teken van beweging. Op het centrale podium worden, in samenwerking met stad Antwerpen, sportinitiaties gegeven.
  • De Health Zone is dan weer gericht op alle andere mogelijke aspecten van gezondheid. Je vindt er Logo Antwerpen, de dienst Gezondheid van Stad Antwerpen, het Centrum voor Kankeropsporing en de Antwerpse ziekenhuizen. Je leert er meer over bevolkingsonderzoeken, geestelijke gezondheid, stoppen met roken en zoveel meer.

Inschrijven voor de gratis Gezondheidsdag is niet nodig. Het evenement, dat plaatsvindt van 10 tot 17 u., richt zich vooral tot vrouwen, maar ook mannen zijn natuurlijk welkom. Voor de allerkleinsten is kinderopvang voorzien.

Een gooi naar het record staarten knippen

Think-Pink wil tijdens de Race for the Cure Antwerpen ook het record staarten knippen breken. “We zamelen met Think-Pink permanent staarten in voor het Geef om Haar Fonds. Met de opbrengst steunen we lotgenoten die het financieel moeilijk hebben bij de aankoop van een pruik. Hoe meer staarten we op 25 september knippen, hoe groter de steun voor lotgenoten met een beperkt inkomen.”

Het principe is eenvoudig: laat je haar knippen op 25 september tussen 9.30 en 16 u. op de Gedempte Zuiderdokken. Alle knipvoorwaarden vind je op think-pink.be/geefomhaar. Je kunt vooraf een afspraak maken via info@geefomhaar.be met één van de Think-Pinkkappers, die je een nieuwe snit bezorgt.

“Vorig jaar zamelden we in Antwerpen op Race for the Cure maar liefst 69 staarten in. Als we dat cijfer overtreffen, is onze missie zeker geslaagd”, besluit Heidi Vansevenant.

Foto: © B2B Photography