TomTom CURFER: de performance tracker voor auto’s

TomTom CURFER: de performance tracker voor auto’s

Gebruikers kunnen onder meer hun G-kracht, remgedrag en afgelegde trajecten in kaart brengen om een betere chauffeur te worden en geld te besparen

Donderdag 1 september 2016 — TomTom (TOM2) kondigt vandaag de consumentenlancering van de TomTom CURFER aan, zijn performance tracker voor automobilisten. Dit systeem kan op een auto worden aangesloten om voertuiggegevens uit te lezen via een verbonden smartphone. Gewapend met deze informatie kunnen automobilisten hun rijprestaties verbeteren en brandstof besparen. De TomTom CURFER biedt hen optimale begeleiding, van het bijhouden van de G-kracht tijdens het nemen van bochten tot de efficiëntie van het optrekken en remmen. Het systeem voegt hier een spelelement aan toe door scores toe te kennen en de mogelijkheid te bieden om de rijprestaties te delen via sociale netwerken.

De TomTom CURFER kan automobilisten helpen om geld te besparen door hen efficiënter te leren rijden. Dit resulteert in verbeteringen van het brandstofverbruik en remgedrag en gaat slijtage van de banden tegen. Het systeem biedt de gebruiker zelfs de mogelijkheid om diens auto weer te laten geven op een kaart op zijn of haar smartphone.

Andere statistieken die automobilisten zullen bekoren hebben onder meer betrekking op de accuspanning, olietemperatuur en motorbelasting. Als er sprake is van te hoge of lage niveaus ontvangt de gebruiker direct een waarschuwing. Automobilisten kunnen zich op deze manier ontspannen in de wetenschap dat hun voertuig naar behoren functioneert.

Corinne Vigreux, de medeoprichter en directeur van TomTom Consumer: "We willen mensen overal ter wereld helpen om slimmer te rijden, geld te besparen en het milieu te ontzien. Persoonlijk zie ik de TomTom CURFER als een tolk tussen de chauffeur en diens auto. Automobilisten kunnen zo op een even plezierige als boeiende manier leren om betere beslissingen te nemen ten aanzien van hun rijstijl.”

Gebruikers kunnen de TomTom CURFER met hun auto verbinden via de OBD (On Board Diagnostics)-poort van het voertuig. De meeste auto’s die na 2011 zijn geproduceerd beschikken over zo een poort. De performance tracker kan vervolgens met een smartphone worden verbonden via Bluetooth®, zodat de CURFER-app alle gegevens op visueel aantrekkelijke wijze kan presenteren.

De TomTom CURFER is onmiddellijk via pre order te bestellen aan 79,95 euro incl. btw, via de website van TomTom. 

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA