TomTom en Delphi Technologies zorgen voor brandstofbesparing van meer dan 10% bij personenauto’s

TomTom en Delphi Technologies zorgen voor brandstofbesparing van meer dan 10% bij personenauto’s

Brandstofbesparing heeft weinig tot geen invloed op rijtijden, voorkeursroutes of rijervaring

Een combinatie van de TomTom ADAS-kaart technologie en de geavanceerde rijhulpsystemen van Delphi Technologies PLC (DLPH) zorgt voor een brandstofbesparing van meer dan 10% bij personenauto’s. Dit blijkt uit een praktijktest die locatietechnologiespecialist TomTom  (TOM2) en Delphi Technologies PLC, een pionier in de wereld van aandrijftechnologie, hebben uitgevoerd.

Lager energieverbruik
Dit succesvolle resultaat is mogelijk dankzij een combinatie van het Intelligent Driving prototype van Delphi Technologies, uitgerust met de nieuwste geavanceerde aandrijfsoftware en de TomTom ADAS-kaart. De test omvatte een reeks van routes om de voordelen van het systeem voor het brandstofverbruik te valideren onder verschillende rijomstandigheden in de echte wereld.

De TomTom ADAS-kaart biedt nauwkeurige data over snelheidslimieten, rijstrookinformatie, de hellingsgraad, bochten en verkeersborden. De Intelligent Driving software suite van Delphi Technologies optimaliseert het aandrijfsysteem van de auto door gebruik te maken van TomTom data bij het anticiperen op de weg die voor de bestuurder ligt. Hierdoor verbetert niet alleen de controle over de snelheid maar reduceert ook het energieverbruik.

Constante rijervaring, zonder verlenging van rijtijd
Het activeren van de TomTom ADAS-kaart zorgt ook voor een sterke verbetering in efficiëntie van de aandrijflijn, zo blijkt uit de testresultaten. Voor het testen van het systeem kozen verschillende bestuurders de route van hun eigen voorkeur. De test toonde aan dat het systeem zich hieraan kan aanpassen, zonder de rijtijd te verlengen of afbreuk te doen aan de rijervaring van de bestuurder.

Lagere kosten door minder verbruik

"De TomTom ADAS-kaart heeft in de praktijk bewezen succesvol te zijn voor het verbeteren van de rijveiligheid en het rijcomfort van meer dan 1,5 miljoen geautomatiseerde voertuigen over de hele wereld”, aldus Willem Strijbosch, hoofd Autonoom Rijden bij TomTom. "Onze samenwerking met Delphi Technologies laat zien dat de nieuwste generatie van onze hoogwaardige ADAS-technologie ook de kosten flink kan verlagen door het brandstofverbruik te verminderen."

"De aanzienlijke efficiëntiestijging die onze samenwerking met TomTom oplevert, laat zien hoe ons Intelligent Driving systeem, in combinatie met de juiste, hoogwaardige kaartendata, ervoor zorgt dat voertuigen schoner, beter en verder kunnen rijden, zonder compromissen", aldus Paul Farrell, senior vice president, Strategy and Corporate Development bij Delphi Technologies. "We hebben een interessante oplossing, die wordt onderbouwd door real-world data, waarmee wij onze klanten vandaag – en morgen – tastbare voordelen kunnen bieden.”

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi