TomTom en Maserati tekenen wereldwijd akkoord

TomTom en Maserati tekenen wereldwijd akkoord

TomTom levert kaarten, navigatiesoftware en connected diensten voor nieuwe Maserati modellen

Locatietechnologiespecialist TomTom (TOM2) gaat Maserati voorzien van kaarten, navigatiesoftware en connected diensten voor het gloednieuwe Maserati Intelligent Assistant (MIA) infotainmentsysteem. Bestuurders van aankomende Ghibli, Levante en Quattroporte modellen zullen als eerste profiteren van een breed scala aan innovatieve functies van TomTom, zoals IQ-kaarten, verkeersinformatie, verbonden navigatiediensten, voorspelling van de bestemming en een premium gebruikersinterface. De Ghibli, Levante en Quattroporte gaan in oktober de weg op. Andere modellen zoals de onlangs onthulde MC20 supercar volgen in 2021.

"We zijn verheugd dat onze premium navigatie nu beschikbaar is voor de exclusieve sportwagens van Maserati", aldus Antoine Saucier, Managing Director van TomTom Automotive. "De bestuurders van Maserati zullen profiteren van naadloze connectiviteit en automatische draadloze kaartupdates, zodat ze zorgeloos kunnen instappen en gaan.”

Bereik van het voertuig
Het MIA-infotainmentsysteem in voertuigen bevat het volledige scala aan TomTom's verkeers- en connected navigatiediensten. Hierbij horen ook TomTom EV Services voor het tonen van oplaadpunten en hun beschikbaarheid. Maserati gaat hier gebruik van maken voor de aankomende elektrische Folgore reeks, die gepland staat voor 2021.

Nieuw voor Maserati auto’s is het in kaart brengen van het dynamische bereik. Dit zal bestuurders helpen om het bereik van het voertuig te visualiseren door op een kaart te laten zien hoe ver ze kunnen rijden. Als de batterij of de brandstof van de auto onvoldoende is om de geselecteerde bestemming te bereiken, wordt de bestuurder via een waarschuwing op het scherm gevraagd om naar een oplaadpunt of een tankstation te navigeren. De bestuurder krijgt een kostenvergelijking van de beschikbare oplaad- en tankstations die binnen bereik zijn.

Bestemmingsvoorspelling is ook een nieuwe functie die het systeem in staat stelt om te leren wanneer het de bestuurder kan helpen bij het navigeren naar een van zijn of haar favoriete plaatsen.

"We willen dat Maserati-bestuurders in hun auto stappen en zich concentreren op hun rijervaring", aldus Theo-Han Jansen, Hoofd e-Mobility en Connectivity bij Maserati. "De nieuwe navigatie van TomTom met geïntegreerde spraakbesturing zorgt voor een naadloze en veilige ervaring."

Concentreren op de weg
De geïntegreerde oplossing van TomTom wordt zowel op de middenconsole als op de dashboardschermen weergegeven, met een premium gebruikersinterface van TomTom die de bestuurder kan aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren. Deze geïntegreerde benadering betekent dat het MIA-systeem bewegings- en afslagbegeleiding kan projecteren op het dashboard van het voertuig, evenals waarschuwingen voor flitspalen, verkeer en gevaren. Deze functie vermindert de zijdelingse hoofdbewegingen, zodat bestuurders zich kunnen concentreren op de weg voor een soepele en veilige rit.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi