TomTom introduceert de nieuwe TomTom VIA

TomTom introduceert de nieuwe TomTom VIA

Woensdag 29 juni 2016 — TomTom (TOM2) kondigt vandaag twee nieuwe slimme navigatiesystemen aan. De TomTom VIA 52 en 62 zijn te koppelen aan een smartphone om hun functionaliteit uit te breiden. De vriendelijk geprijsde navigatiesystemen functioneren ook als handsfree-kit via bluetooth en bieden real-time verkeersinformatie en flitserwaarschuwingen* aan.

Dankzij bluetooth kunnen bestuurders op de TomTom VIA profiteren van de connectiviteit van hun smartphone, zonder dat ze deze uit hun broekzak hoeven halen. Zo kunnen ze zich focussen op een ontspannen autorit.

“We willen dat autoritten zo veilig en ontspannend mogelijk zijn”, zegt Corinne Vigreux, medeoprichter en managing director van TomTom Consumer. “Daarom hebben we bij de nieuwe TomTom VIA navigatiesystemen smartphone-connectiviteit en handsfree bellen mogelijk gemaakt. Daarnaast zijn deze nieuwe modellen uitgerust met bekroonde, innovatieve functies, slimme routes en onze zeer accurate wegenkaarten: alles wat je nodig hebt om stressvrij auto te rijden.”

De TomTom VIA beschikt ook over Lifetime Maps en Lifetime Traffic zonder extra bijkomende kosten. Hierdoor hoeven gebruikers voor de levensduur van het product niet bij te betalen voor kaartupdates of verkeersinformatie**.

Ook zijn de navigatiesystemen compatible met TomTom MyDrive. Dit gratis platform is beschikbaar via de browser op elke PC met internetaansluiting en met een mobiele app voor smartphone en tablet. Hiermee kunnen gebruikers een route plannen, vertraging op de route checken, de beste vertrektijd zien en de bestemming naar het navigatiesysteem sturen, nog voordat zij in de auto stappen.

De TomTom VIA 52 beschikt over een 5-inch scherm, met aanbevolen verkoopprijs van €179,95, en is per direct verkrijgbaar via geselecteerde verkooppunten en de TomTom webshop. De VIA 62 met 6-inch scherm heeft een aanbevolen verkoopprijs van €199,95 en is verkrijgbaar vanaf juli 2016.

* De TomTom VIA beschikt over drie maanden Flitser-waarschuwingen. Daarna is het nodig om een abonnement af te sluiten.

** TomTom LIVE diensten verbruiken naar schatting 10MB per maand aan mobiele data. Kaartupdates kunnen zonder bijkomende kosten vier keer per jaar worden gedownload door het navigatiesysteem op een computer aan te sluiten.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA