TomTom introduceert nieuwe API’s voor elektrisch rijden

TomTom introduceert nieuwe API’s voor elektrisch rijden

Ontwikkelaars kunnen routeapplicaties bouwen die rekening houden met oplaadpunten en -tijd

TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie, lanceert twee nieuwe API’s waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen voor elektrische voertuigen. De TomTom Long Distance EV Routing API en de TomTom EV Charging Stations Availability API worden toegevoegd aanhet reeds uitgebreide assortiment tools voor het ontwikkelen van applicaties voor elektrisch rijden. 

Route voorspellen
De nieuwe Long Distance EV Routing APIstelt gebruikers in staat om een route te plannen van A naar B, rekening houdend met meerdere momenten waarop de auto moet worden opgeladen. Het algoritme dat de route voorspelt, speciaal ontworpen om de reistijd te optimaliseren, berekent de route, inclusief de oplaadpunten, en geeft een geschatte aankomsttijd weer die ook rekening houdt met de oplaadtijd, voertuig- en wegennetkenmerken en verkeersinformatie. De tweede nieuwe API, EV Charging Stations Availability API, geeft informatie over de beschikbaarheid van de oplaadstations per type stekker, zodat de chauffeur voor aankomst weet of er een oplaadpunt beschikbaar is voor gebruik of niet. 

Wereld zonder uitstoot van schadelijke stoffen
"De toekomst van mobiliteit is connected, gedeeld, geautomatiseerd en zeker elektrisch", zegt Anders Truelsen, Managing Director TomTom Enterprise. "Deze elektrische revolutie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de angst om niet ver genoeg te kunnen rijden. Dit vereist nieuwe oplossingen. TomTom biedt ontwikkelaars de perfecte toolkit om innovatieve en nuttige location based services te ontwikkelen voor bestuurders van elektrische auto's. Die diensten zullen de praktische en psychologische barrières voor grootschalige EV-adoptie helpen opheffen en zo bijdragen aan een wereld zonder uitstoot van schadelijke stoffen.”


Ontwikkelaars kunnen starten met het bouwen van applicaties voor elektrische voertuigen met TomTom SDK's en API's op TomTom's self-service developer portal

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi