TomTom is klaar voor verlaging maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

TomTom is klaar voor verlaging maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

TomTom (TOM2) is klaar voor de verlaging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen naar 100 kilometer per uur. De specialist op het gebied van locatietechnologie had eind februari 2020 al een update gedeeld met klanten en partners, zodat automobilisten voldoende de tijd kregen om hun systeem bij te werken. Gebruikers van de TomTom GO Navigation app krijgen de nieuwe kaart ook aangeboden als update. Zodra TomTom-klanten de nieuwe kaart hebben gedownload, krijgen zij de nieuwe maximumsnelheid te zien.

In november gingen de coalitiepartijen al akkoord met de verlaging van de maximumsnelheid, als een van de maatregelen om de stikstofuitstoot te verlagen. De verlaging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen wordt in één weekend doorgevoerd. Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden gepland van donderdag 12 maart tot maandag 16 maart – mits de weersomstandigheden goed zijn. Zodra de nieuwe borden geplaatst zijn, gaat de snelheidsverlaging officieel in. Dit betekent dat de maximumsnelheid overdag (tussen 06:00 en 19:00 uur) 100 kilometer per uur wordt. Buiten die tijden blijft de maximumsnelheid hetzelfde: waar je nu 120 of 130 kilometer per uur mag rijden, mag dat straks ook.

Genoeg tijd om voor te bereiden
Addy van Schie, Senior Product Manager, Consumer Products bij TomTom, over de kaartupdate: “Wanneer wij informeren over een kaartupdate, dan weten we dat de meeste van onze klanten hun TomTom-navigatiesysteem binnen twee weken bijwerken. Nu met deze snelheidsverlaging, hebben wij ervoor gekozen om onze klanten voldoende tijd te geven om de nieuwe kaart te downloaden. Op deze manier verminderen we de kans op verwarring over de maximaal toegestane snelheid en helpen wij bij het voorkomen van gevaarlijke situaties op de weg.”

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi