TomTom Navigatie Geïntegreerd met het Microsoft Connected Vehicle Platform

TomTom Navigatie Geïntegreerd met het Microsoft Connected Vehicle Platform

Autofabrikanten kunnen nu autodata gebruiken voor diagnostiek, analyse en besluitvorming

TomTom (TOM2) integreert navigatie met het Microsoft Connected Vehicle Platform. Navigatiegebruik en diagnostische data kunnen hierdoor vanuit voertuigen naar Microsoft Azure worden verzonden. Vanuit deze cloud-omgeving kunnen autofabrikanten deze data gebruiken om data-gedreven inzichten te genereren voor het leveren van op maat gemaakte diensten en om weloverwogen ontwerp- en engineeringbeslissingen te nemen. De locatie-intelligentie - die ook verkeersinformatie en HD-kaartdiensten omvat - kan ook worden gebruikt in voertuigen voor navigatie-apps en om autonoom rijden te ondersteunen. 

Cees van Dok, Chief Product Officer bij TomTom: "Onze integratie met het Microsoft Connected Vehicle Platform betekent dat autofabrikanten eenvoudig toegang krijgen tot nauwkeurige en betrouwbare gegevens over navigatie- en rijgedrag, uiteraard met inachtneming van de privacy-principes. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de actieradius van een elektrisch voertuig nauwkeuriger te voorspellen op basis van het rijgedrag en de geplande route, of om op basis van het navigatiegedrag te bepalen welk connectiviteitspakket voor online navigatie het meest geschikt is voor een bestuurder. Dit is een doorbraak voor autofabrikanten."

In december 2016 stelde TomTom zijn locatiegebaseerde diensten beschikbaar op Azure en in februari 2019 kondigden de twee bedrijven aan dat TomTom was gekozen als de locatiedataleverancier voor kaartdiensten voor Microsoft-oplossingen, waaronder Azure Maps, Bing, Cortana, Windows en toekomstige diensten.

Tara Prakriya, Partner Group Program Manager van Microsoft Connected Vehicle Platform en Mobility bij Microsoft: "Met Microsoft Connected Vehicle Platform als het digitale chassis van de auto, zijn telematica, infotainment en gegevens van sensoren allemaal op dezelfde manier verbonden met de cloud. Dat zorgt ervoor dat het pijnpunt van het beheer van verschillende systemen voor schaal, veiligheid en betrouwbaarheid effectief wordt opgelost. We zijn blij dat we navigatie-intelligentiedata van TomTom kunnen toevoegen aan MCVP."

Bezoekers van IAA Frankfurt kunnen TomTom ontmoeten in hal 8.0, stand C39. Het Microsoft Connected Vehicle Platform staat in hal 5.0, stand C21.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi