TomTom stelt drie originele Oud & Nieuw bestemmingen voor

TomTom stelt drie originele Oud & Nieuw bestemmingen voor

Skip het verplichte familiebezoek en ga dit jaar op avontuur

Voor zij die geen zin hebben in de gebruikelijke Oud en Nieuw feestjes en de overgang veel liever op een originele en onvergetelijke manier willen beleven, heeft RoadTrips by TomTom drie megaleuke Oud & Nieuw bestemmingen uitgezocht. Skip dus het verplichte familiebezoek en trek erop uit! Schotland, Berlijn en Madeira is calling! Wie alsnog de feestdagen bij de familie wenst door te brengen, kan ook altijd de dagen erna op avontuur!

Legendarische Schotse Hogmanay-vieringen
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, pakt uit met een grandioos Nieuwjaarsfestival. De stad komt bij elkaar om met trots ‘Hogmanay’ te vieren, wat ‘laatste dag van het jaar’ betekent en volgens velen een Gaelic of Noorse oorsprong heeft. De Schotse Hogmanay-vieringen zijn in de volksmond legendarisch en staan bekend om hun grootte, passie en spektakel. Het evenement wordt gezien als één van de beste oudejaarsfeestjes ter wereld, waarbij je kunt genieten van straatartiesten, dj’s, foodtrucks en meer. Als klap op de vuurpijl vier je de jaarwisseling met een vuurwerkspektakel op het ritme van de muziek.

Nog een must voor alle Homanay-bezoekers is de historische Torchlight Procession, een indrukwekkende tocht van fakkeldragers die kriskras door de stad gaan, begeleid door trommels en fluiten, uitmondend in Holyrood Park. In het park komen alle wandelaars bij elkaar om samen een grote afbeelding te vormen van twee mensen die elkaar de hand schudden. Zo verwelkomen ze samen het nieuwe jaar.

Edinburgh bereiken is eenvoudig. De stad ligt op slechts een dag rijden van bijna alle plekken in heel het Verenigd Koninkrijk. Op de weg ernaartoe word je getrakteerd op de prachtige Schotse landschappen. Bevrijd je van je gebruikelijke Nieuwjaarsviering en maak de iconische rit van Edinburgh naar één van Schotlands meest beroemde bestemmingen: Glencoe. Het is een tochtje van minder dan drie uur, die je leidt langs imposante bergen, woeste landschappen en zelfs een tweetal kastelen. Waar wacht je nog op?

Feesten en sportieve voornemens in Berlijn
De volgende bestemming op TomTom’s Oud en Nieuw-lijst is de Duitse hoofdstad Berlijn. Het Berlijnse feest is uitgestrekt door een lange straat tussen de iconische Brandenbergpoort en de Overwinningszuil. Langs deze strook zijn bezoekers van alle leeftijden welkom. Er zijn foodtrucks, laser- en lichtshows, circusacts en een grandioze vuurwerkshow. Als je alvast wilt beginnen met je sportieve goede voornemens, dan kun je zelfs deelnemen aan de Spielbank Berlin New Year’s Eve Run, nog voordat de grote feesten losbarsten. Meer dan 2500 hardlopers lopen afstanden van twee tot tien kilometer terwijl ze uitzicht hebben over deze rauwe Duitse stad vanaf de Teufelsberg en de Drachenberg-heuvels.

Op de weg naar Berlijn zie je de adembenemende Duitse landschappen. Rijd bijvoorbeeld met de locals op Nieuwjaarsdag naar het Spreewald. In de honderd kilometer die je aflegt om de stad te bereiken kom je langs een sprookjesachtig woud en afgelegen strandjes waar je heerlijk kunt uitwaaien.

Het kleurrijke Madeira Orchestra
Funcal, de hoofdstad van de Portugese eilandengroep Madeira, is de laatste stop op de nieuwsjaars-roadtrip van TomTom. De mooie eilandstad is de thuis van 's werelds grootste vuurwerkshow. Hier vind je de meest kleurrijke straatfeesten. Het is niet voor niets dat mensen hier ieder jaar in grote getale naartoe komen. De duizenden lampjes in de straten kleuren de straten van Madeira en zijn het kloppende hart van het feest genaamd ‘de Avenida Arriaga’.

Na een diner in één van de restaurants vol lokale specialiteiten, kan je door naar het Madeira Orchestra New Year’s concert op de stadspier. Duizenden toeschouwers proosten hier met een glaasje champagne en genieten van de muziek. Als het stil wordt en de muziek stopt, is het tijd om te beginnen met aftellen tot middernacht. Om 00:00 uur gaan er duizenden vuurpijlen de lucht in en barst het vuurwerkspektakel los over een zes kilometer lang gebied, dat het eiland en de omliggende oceaan tot mijlenver doet oplichten.

Madeira ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en is het best te bereiken met het vliegtuig, vanaf de meeste Europese luchthavens. Zodra je landt, raadt TomTom je aan om er een uitje van een paar dagen van te maken. Huur een auto en maak wat Nieuwjaarsherinneringen met een bijzondere roadtrip rond dit eiland.

Voor meer informatie, het bekijken van de routes en het uploaden van je eigen favoriete reizen, bezoek je tomtom.com/roadtrips of volg je @TomTomDrivers en #RoadTripsbyTomTom.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi