TomTom Traffic verbetert en beschikbaar in 50 landen

TomTom Traffic verbetert en beschikbaar in 50 landen

Woensdag 10 februari 2016 — TomTom (TOM2) gaat een aantal belangrijke verbeteringen doorvoeren in zijn verkeersinformatiedienst TomTom Traffic, waar alle gebruikers van TomToms navigatiesystemen en –apps van profiteren. Daarnaast is TomTom Traffic nu beschikbaar in Indonesië en Slovenië, wat de teller nu op vijftig landen wereldwijd brengt.

De verbeteringen die zijn doorgevoerd in TomTom Traffic zijn: turn-dependent verkeersinformatie, waarschuwingen voor aangepaste maximum snelheid, weersvoorspellingen en monitoring van wegcondities na regen en sneeuw. Deze verbeteringen worden uitgerold vanaf april 2016.

“We zijn bij TomTom altijd hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we een toonaangevende verkeersinformatiedienst bieden”, zegt Ralf-Peter Schäfer, hoofd van TomTom Traffic. “De verbeteringen die we vandaag aankondigen zullen de rijervaring verbeteren van iedereen die onze navigatiesystemen, -apps of inbouwapparatuur met TomTom-licentie gebruikt. We houden het graag simpel, dus bestuurders hoeven niks extra te doen voor de nieuwe diensten, maar we geloven dat ze iedere rit gemakkelijker en sneller gaan maken.”

Overzicht van de nieuwe functionaliteiten:

  • Turn-dependent verkeersinformatie

Verkeerscongestie op sommige kruispunten kan alleen van invloed zijn op bestuurders die een specifieke kant op willen. Het navigatiesysteem detecteert en verwerkt bij een kruispunt alleen de vertraging die hoort bij de afslag die de bestuurder neemt.

  • Waarschuwingen voor aangepaste maximum snelheid

TomToms navigatiesystemen verwerkt een aangepaste maximumsnelheid (bijvoorbeeld bij werkzaamheden of op matrixborden) en geeft daarbij een waarschuwing.

  • Weersvoorspellingen

Extreem weer, zoals sneeuw of hevige regenval, heeft grote invloed op het verkeer. TomTom Traffic verwerkt informatie over weersomstandigheden om de verwachte aankomsttijd en rijsnelheid op de route accurater te berekenen.

  • Monitoring van wegcondities na regen en sneeuw

Ook na bepaalde weersomstandigheden, zoals sneeuw- of regenval, kan verkeer nog beinvloed worden door veranderde wegcondities. Deze vertragingen worden ook verwerkt en weergeven door TomToms navigatiesystemen.

Ook is TomTom Traffic nu beschikbaar in Indonesië en Slovenië. Hiermee is de toonaangevende verkeersinformatie voor doorgaande, secundaire en snelwegen nu beschikbaar in vijftig landen.

“Verkeerscongestie is een probleem in veel steden in de wereld”, gaat Schäfer door. “In Indonesië en Slovenië is dat niet anders. Behalve met de mijlpaal van vijftig landen wereldwijd, zijn we ook erg blij dat we bestuurders, de auto-industrie en overheden in deze twee landen kunnen gaan helpen met het oplossen van verkeersproblemen. Ons doel is om bestuurders sneller op hun plaats van bestemming te krijgen en overheden te helpen met het beheersen van verkeersstromen."

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA