TVM Belgium verzekert nu ook binnenvaartschepen en pleziervaartuigen

TVM Belgium verzekert nu ook binnenvaartschepen en pleziervaartuigen

TVM verzekeringen introduceert haar scheepvaartverzekering nu ook in België, als extra service voor haar klanten. In die optiek evolueert nicheverzekeraar TVM van ‘wielenverzekeraar’ naar algemeen logistieke verzekeraar om haar klanten een geïntegreerde verzekeringsoplossing te bieden. Niet alleen binnenschepen maar ook schepen voor pleziervaart kunnen vanaf vandaag bij TVM terecht voor een gewaarborgde totaalverzekering.

Algemeen directeur van TVM Belgium, Frank Van Nueten, legt uit: “ Transportbedrijven worden hoe langer hoe meer multimodaal. Ze vervoeren goederen al lang niet meer via de weg alleen, maar doen dat ook per spoor en boot. TVM wil al deze bedrijven in alle facetten van hun activiteiten ondersteunen met gespecialiseerde oplossingen, waaronder dus ook verzekeringen voor binnenvaartschepen en plezierboten.”

De mosterd haalt TVM Belgium bij haar collega’s in Nederland, die al bijna een decennium lang gespecialiseerde scheepvaartwaarborgen als risico’s verzekert. De expertise bij de noorderburen gaat overigens nog veel verder terug. “Onze collega’s in Nederland beschikken over de vereiste knowhow terwijl wij kunnen rekenen op een fantastisch netwerk van 600 actieve makelaars om de producten tot bij de klanten te brengen,”verduidelijkt Frank Van Nueten nog de concrete aanpak van TVM Belgium.

En zoals klanten van TVM gewoon zijn, kunnen ze ook nu rekenen op een vlotte service en uitgebreid preventieadvies van de verzekeraar. Als een goede huisvader voorziet TVM klanten van de nodige tips voor preventief onderhoud en sturen ze alerts uit als noodweer op komst is. Eigenaars van pleziervaartuigen krijgen dan weer interessante tips om hun boot klaar te maken voor het nieuwe vaarseizoen en om die daarna terug voor te bereiden op de winter.

Enkele cijfers:
Volgens cijfers van de FOD Mobiliteit en Vervoer was de binnenvaart in 2016 goed voor 14,6% van het goederenvervoer in ons land. Eurostat vermeldt zelfs 15,6% in 2017. België staat qua binnenscheepvaart op de vierde plaats in Europa, na Nederland, Roemenië en Bulgarije. In het tweede kwartaal van 2018 werden op de Belgische binnenscheepvaartwegen meer dan 52 miljoen ton goederen vervoerd, blijkt uit cijfers van Statbel. Dat was 5,6% meer ten opzichte van het eerste kwartaal 2017. Het containervervoer door binnenschepen bedroeg 9,3 miljoen ton, een stijging van 2,25% op jaarbasis. Er varen in België om en bij 1.250 binnenvaartschepen. Nog volgens de FOD Mobiliteit zijn er meer dan 46000 ingeschreven pleziervaartuigen in België.

Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi