UITNODIGING voor uniek moment op het kabinet van minister Maggie De Block, op donderdag 15 september om 14.15 u

UITNODIGING voor uniek moment op het kabinet van minister Maggie De Block, op donderdag 15 september om 14.15 u

Eerste roze Think-Pink lintje voor minister Maggie De Block. Ook Tia Hellebaut aanwezig!

Maandag 12 september 2016 — Minister Maggie De Block geeft op donderdag 15 september de Belgische aftrap van de internationale borstkankermaand oktober. Op die dag speldt vzw Think-Pink haar symbolisch het eerste roze lintje op, het startschot van een grootschalige campagne. Tegelijk overhandigen Think-Pinkvoorzitter Heidi Vansevenant en ambassadrice Tia Hellebaut de minister het eerste Frans- en Nederlandstalige Think-Pinkboek, dat de nationale borstkankercampagne sinds 2016 aan elke lotgenoot schenkt via de borstklinieken.

Tijdens oktober = borstkankermaand zet de nationale borstkankercampagne zich extra in voor meer sensibilisering en borstbewustzijn.

Triest wereldrecord

Relatief gezien komt borstkanker nergens meer voor dan in België: maar liefst één vrouw op negen krijgt borstkanker. Volgens de meest recente cijfers van 2013 krijgen elk jaar 10.778 vrouwen en mannen de diagnose. Toch laat één vrouw op drie zich nooit screenen.

Meer borstbewustzijn en sensibilisering

Daarom verspreidt Think-Pink in oktober 250.000 roze lintjes over het hele land. De boodschap die achter elk lintje schuilt: laat je tijdig controleren en neem deel aan het bevolkingsonderzoek voor borstkanker. Eerder dit jaar lanceerde Think-Pink al een reclamespot op radio en tv rond borstbewustzijn. Deze lintjescampagne knoopt daar dus bij aan.

Naast minister Maggie De Block zegden tientallen andere politici al toe om het roze lintje op te spelden tijdens de borstkankermaand. Zo scharen ook zij zich achter de boodschap van Think-Pink: geef borstkanker geen kans.

Een schat aan informatie voor elke lotgenoot

Think-Pink overhandigt minister Maggie De Block bovendien een Nederlands- en een Franstalig exemplaar van haar boek. “Als lotgenote weet ik dat op het moment van de diagnose heel veel op je af komt”, vertelt Think-Pinkvoorzitter Heidi Vansevenant. “Te veel informatie om in een keer te verwerken, en om allemaal te onthouden. Daarom schenken we sinds 2016 aan elke lotgenoot die de diagnose krijgt het Think-Pinkboek. Het bevat antwoorden op de vele vragen van lotgenoten. Over borstkanker zelf, behandelingsopties, screening en kosten, maar ook over reconstructie, gevolgen van behandelingen en verzorging tijdens en na de behandeling.”

De verdeling van de boeken gebeurt via de borstklinieken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Bent u graag aanwezig op het kabinet van minister Maggie De Block op donderdag 15 september om 14.15 u.? Bevestig dan uw aanwezigheid vóór 14 september via joke.carlier@think-pink.be.