Vrouwen fietsen en wandelen samen tegen borstkanker tijdens de Think Pink Challenge

Vrouwen fietsen en wandelen samen tegen borstkanker tijdens de Think Pink Challenge

Na 9 jaar behoort fietsen tot het DNA van Think Pink. Ook tijdens dit Hemelvaartweekend weet de nationale borstkankercampagne 105 vrouwen op de fiets te krijgen. Zij rijden tijdens de Bike for Think Pink Challenge in 4 dagen van Parijs naar Brussel, goed voor 400 km fietsplezier. De BikeSters zamelden samen maar liefst € 104.755,45 voor borstkankeronderzoek via het SMART Fonds.

Bewegen is een belangrijke preventiemaatregel tegen borstkanker én speelt een cruciale rol in herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Wie sport, vermindert het risico op borstkanker en herstelt sneller met en na borstkanker. Daarom zet Think Pink hard in op bewegen.

Met haar BikeSter-concept, dat vrouwen uitnodigt om in gratis, vrijblijvende fietsgroepen te genieten van ontspannen fietsen, en Bike for Think Pink-evenementen, maakt vzw Think Pink fietsen toegankelijk én leuk voor vrouwen in het hele land.

Van Parijs naar Brussel

105 BikeSters fietsen van woensdag 9 tot zondag 13 mei in 4 mooie etappes van 100 km naar Brussel. Vertrekpunt is Parc de la Vilette in Parijs, goed voor een start die tot de verbeelding spreekt. Bovendien worden ze van voor de start tot na de finish in de watten gelegd door de nationale borstkankercampagne.

“We zorgen voor een heerlijk ontbijt, verrassend mooie fietsroutes, leuke checkpoints waar het heerlijk uitblazen is en leuke avondactiviteiten om een sportieve dag goed af te sluiten. Geen wonder dus dat ik zelf altijd meefiets”, lacht voorzitter Heidi Vansevenant.

Eindbestemming is de Kasteelhoeve in Gooik, waar de BikeSters tijdens het slotfeest opgewacht worden door familie en vrienden. Samen klinken ze er op de geslaagde fietstocht en genieten ze van een leuke namiddag.

Ook wandelen op het menu

Tijdens datzelfde weekend verzamelen 60 vrouwen in Brugge voor een tweedaagse wandeltocht in de strijd tegen borstkanker. De uitvalsbasis voor deze Walk for Think Pink-editie is de Brugse Sint-Pietersplas. Het wandelweekend schotelt hen 60 of 70 km voor doorheen het historische Brugge, de polders en langs de kust. De deelneemsters wisten samen niet minder dan € 39.491,15 te verzamelen.

Druk fietsprogramma

Naast de vrijblijvende ritten van de BikeSters, die het hele jaar door samen fietsen onder leiding van Bike Captains, prijken nog twee fietsevenementen op de Think Pink-kalender. Van 20 tot 24 juni fietst een tweede groep van tachtig BikeSters opnieuw van Parijs naar Brussel. En op 26 augustus staat de eerste editie van de Skoda Ladies’ Classic for Think Pink op de agenda: een fietsrit van 45, 75 of 125 km voor vrouwen.

“Hoe jong of oud ook, elke vrouw die houdt van fietsen is welkom, op elk type fiets. Deelnemen is gratis voor iedereen die zich registreert op think-pink.be. Het belooft een onvergetelijke dag te worden”, verklapt Heidi Vansevenant tot slot.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi