Walk for Think-Pink Limburg

Walk for Think-Pink Limburg

Ga in duo een bijzondere wandeluitdaging aan

Woensdag 9 maart 2016 — Op 10 en 11 september 2016 wandelen 100 dames in duo 2 dagen lang 40 kilometer per dag ten voordele van Think-Pink. Hun tocht start en eindigt op het Bloso Centrum Kattevenia te Genk. Een wandelweekend om naar uit te kijken.

Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, informeert en sensibiliseert, financiert wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt zorg- en nazorgprojecten voor borstkankerpatiënten.

Het belang van bewegen

Een vrouw op negen wordt geconfronteerd met borstkanker. Via onze sportieve evenementen en doelgerichte acties vragen wij meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder.

Bewegen staat daarbij centraal, omdat het een belangrijke preventiemaatregel is, én een belangrijke schakel in het herstelproces. De Walk for Think-Pink Limburg is een van deze evenementen.

Een verrijkend wandelevenement

Met een feestelijke start op zaterdagmorgen in Genk vertrekken 100 dames voor een bijzondere en sportieve uitdaging. Think-Pink neemt je als wandelliefhebber en levensgenieter mee op een fantastische tweedaagse wandeltrip.  Zonder stress of zorgen genieten van adembenemende landschappen op de mooiste wandelroutes van Limburg.  Gedurende het ganse weekend voorziet Think-Pink uitgebreide catering, sportmassages, voetverzorging en een leuk animatieprogramma.

Naast het sportieve luik is het belangrijk dat de deelnemers genieten en echte me-time beleven. Nieuwe vriendschappen ontstaan, er wordt veel plezier beleefd en het is er ongetwijfeld gezelligheid troef. Op zondag vindt de apotheose plaats op het Bloso domein in Genk met een heus slotfeest voor vrienden, familie en supporters voor de finish van een bijzondere uitdaging.

Wat maakt een deelname aan Walk for Think-Pink Limburg nog zo bijzonder?  Deelnemers zamelen door middel van acties minstens 500 euro per persoon in om de strijd tegen borstkanker te steunen. Dankzij deze fondsen, de steun van hoofdpartners en tijdelijke partners, en de hulp van vele vrijwilligers kan Think-Pink de totale opbrengst van dit evenement in het SMART Fonds steken. 

Lentewandeling van Wandelclub De Heikneuters als eerste trainingswandeling

Op zondag 13 maart vindt de Lentewandeling plaats van de Genkse Wandelclub De Heikneuters. Deze wandelclub zet ook haar schouders onder de wandeltweedaagse van Think-Pink. Het volledige parcours wordt uitgestippeld door ervaren wandelaars, waardoor de deelnemers de mooiste plekjes in en rond Genk zullen ontdekken.  Kom op zondag 13 maart alvast kennis maken met Think-Pink en De Heikneuters en geniet van het prachtige landschap van natuurreservaat De Maten.

Praktische info:

Afstanden:         6-9-12-20 km.
Vertrek:              tussen 8 en 15 uur.
Deelname:         1€
Uiteraard mag iedereen deelnemen, ook niet leden.
Startlocatie:      Sint-Jozefinstituut, Hasseltweg 383 Genk, ingang langs de Kneippstraat.
www.deheikneuters.be