Warme klanken geven borstkanker geen kans

Warme klanken geven borstkanker geen kans

Het Warmste Orkest: een muzikale tour door Vlaanderen voor en door vrouwen steunt de strijd tegen borstkanker voor de Warmste Week. VLAMO en Think Pink brengen vrouwelijke muzikanten samen voor een muzikale ode aan de vrouw. Think Pink-gemeenten Bonheiden, Koksijde en Genk verwelkomen je op een een hartverwarmende avond vol muziek. “Hoe Het Warmste Orkest de slogan ‘Music for Life’ prachtig in de praktijk brengt: dat doet ons bijzonder veel plezier”, onderstreept Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “We zijn VLAMO, alle muzikanten én iedereen die een andere actie organiseert voor Think Pink tijdens de Warmste Week ontzettend dankbaar.”

VLAMO brengt tijdens deze warme periode een 100-tal vrouwelijke muzikanten samen uit alle hoeken van Vlaanderen. Met veel enthousiasme vormen zij Het Warmste Orkest. Onder leiding van dirigente Mieke De Meyer en met hoornsoliste Diechje Minne verwarmen ze achtereenvolgens Bonheiden, Koksijde en Genk. De opbrengst van de drie concerten gaat in het kader van de Warmste Week naar Think Pink en de strijd tegen borstkanker.

Vrouwen in de hoofdrol

Niet alleen de bezetting, ook het programma ademt vrouwelijkheid. Het laat concertgangers proeven van vrouwelijke en Belgische componisten die vaak nog te onbekend – en dus onbemind – zijn. Ook composities van mannelijke componisten waarin vrouwen de hoofdrol spelen passeren de revue.

Als tegengewicht voor al dat vrouwelijk geweld presenteert Olav Grondelaers van KLARA de concerten. Ook hij werd getroffen door kanker en weet als geen ander waarom concerten als deze zo belangrijk zijn.

Hartverwarmende concerten

“Ondanks het zware onderwerp wil dit project vooral een positief verhaal vertellen: dat muziek troost biedt, maar ook dat er leven is na borstkanker. Veel muzikanten uit het orkest werden direct of indirect geconfronteerd met borstkanker. Via muziek vonden ze terug moed en energie,” aldus Esther Coorevits van VLAMO.

Ans Put is muzikante in Het Warmste Orkest en benadrukt hoe belangrijk muziek voor haar was toen ze zelf borstkanker had.

“Muziek is mijn grote liefde en passie. Toen ik in 2011 te horen kreeg dat ik borstkanker had, was het niet evident om uit dat diepe dal te klimmen. Muziek heeft me geholpen om door te zetten, het gaf me mentaal terug energie. Meewerken aan dit initiatief vind ik dan ook geweldig.”

De concerten van Het Warmste Orkest gaan door op 17 november in Bonheiden (Spiegeltent Rijmenam), 30 november in Koksijde (cc Casino) en op 15 december in Genk (Schouwburg). Tickets en info via vlamo.be of esther@vlamo.be.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi